dollar biljetten

Een roadtrip kan al snel hoge kosten met zich meebrengen, het prijskaartje kan al wat prijziger uitkomen dan initieel verwacht. Maak je je ongerust, omdat je je portefeuille ziet slinken? Geen nood, er zijn wel een aantal zaken waarop je kan besparen. Hieronder vind je alvast enkele tips omtrent het budgetteren op vlak van hotels, benzine en autohuur. Hou rekening met deze tips en je zal zien dat al snel wat centen kan besparen!

Hotels – Een goede, betaalbare nachtrust

De overnachtingen tijdens een vakantie vormen vaak de grootste kost van de gehele activiteit. Daarom is het ook van belang om een gulden middenweg te vinden tussen prijs en kwaliteit. Bovendien dien je je ook af te vragen of je de accommodaties wel zo belangrijk vindt: is het enkel en alleen om te slapen? Kies dan niet voor de duurste luxueuze kamer.

Er zijn alvast enkele dingen die je kan doen om een goedkoop verblijf te vinden. Zo vermelden de websites niet altijd de correcte prijzen en kan het zijn dat een direct telefoontje met het hotel in kwestie een goedkopere prijs meedeelt. Dit kan een heleboel schelen in je berekeningen op het gebied van het nodige budget! Ook kan je ervoor kiezen om een verblijf te zoeken in een buitenwijk of een minder toeristisch gebied, want hier wordt vaak een goedkopere prijs aangeboden voor een warm bed dan de hotels en motels in een druk bezochte regio.

Bovendien is het ook aangeraden eens te denken aan alternatieven, zoals een hostel, een gastgezin of een campingsite. Deze zullen je in ieder geval een lager prijskaartje opleveren en ervoor zorgen dat je meer geld over hebt om te besteden aan leuke activiteiten en uitstappen tijdens je roadtrip. Pas sowieso je verwachtingen aan! Met uitzondering van New York zijn eigenlijk alle Amerikaanse steden een pak goedkoper als het op hotels aankomt (in vergelijking met Europa). Goed nieuws dus, en kies dus niet zomaar iets omdat het goedkoper dan "normaal" lijkt!

Benzine – De basis van je roadtrip!

De waarheid moet gezegd worden: benzine is duur en ook onmisbaar, dus hieraan ontsnappen is haast onmogelijk. Een roadtrip betekent ook het afleggen van lange afstanden en dat vereist een grote hoeveelheid benzine. Je kan echter wel de kost beperken. Hoe? Wel, door enkele eenvoudige regels toe te passen.

huurautoZo helpt het bijvoorbeeld om niet te tanken in de een grootstad, maar wel in een buitenwijk. Hoe dichter je je bij een stad bevindt, hoe meer je zal betalen voor je benzine! Je kan hiervoor ook gebruik maken van bepaalde applicaties op je smartphone, zoals GasBuddy. Deze laten je toe inzicht te krijgen in de verschillende prijzen in je omgeving.

Een eenvoudige tip is ook om gebruik te maken van een gps. Zo vermijd je onderweg onnodige routes, omwegen en dus ook een minimum aan verspilling van benzine. Je kan bovendien ook eventuele omleidingen en files aanduiden, zodat je onmiddellijk kan bijsturen om verspilling van tijd en benzine te voorkomen.

Huurauto – De ene wagen is de andere niet!

Wanneer je op een roadtrip vertrekt, moet je zoals eerder gezegd je huurauto aanpassen aan je noden en eisen. De prijzen verschillen onderling niet zo aanzienlijk veel, dus het is aan te raden alvast niet te besparen op comfort. Vergeet niet: er staan je heel wat uren in de auto te wachten!

Wat je wel kan doen is letten op de efficiëntie van je huurauto. Hoe efficiënter het gebruik van je auto, hoe meer geld je zal sparen op benzine! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de spanning van je banden en de versheid van je olie: hoe meer je deze onderhoudt, hoe kleiner het prijskaartje!

Ook op verzekering en andere zaken kan je besparen. Met een goede kredietkaart kan je bijvoorbeeld vaak genieten van gratis verzekering van je huurauto - of voor het coveren van je franchise. Neem hierover contact op met je creditcardbedrijf en je kan grote stappen zetten. In de VS zelf is het dan weer vaak goedkoper om te tanken met cash ipv met je kredietkaart. Dat vraag je best even in het tankstation zelf - ze zijn daarin heel transparant in Amerika!