Een roadtrip plannen is het moeilijkste aan heel je reis. Het is immers de basis van wat komen zal en is daarom ook meteen het belangrijkste. Een goede planning is dan ook essentieel om later op het jaar de perfecte roadtrip te kunnen beleven! Hieronder vind je alvast een hoop tips en tricks om je op weg te helpen!

 • Plan op voorhand!
  Een roadtrip kan je zo duur of goedkoop maken als je wilt, maar het blijft een vakantie, dus bereidt je voor op een behoorlijk prijskaartje. Afhankelijk van de accommodaties, de locaties, het eten, de benodigdheden en ga zo maar verder, kan je het totaalbedrag zo hoog of laag maken als je voor ogen had. Ga daarom ook zo veel mogelijk informatie lezen en doornemen, om verrassingen tijdens je roadtrip te vermijden!
 • kaart usa
 • Maak een lijst van een tiental must see plekken!
  Dit is een absolute must bij de voorbereidingen. Waarom precies? Wel, zo kan je eventueel op een kaart aanduiden waar deze plaatsen zich precies bevinden en welke wegen er routes er mogelijk zijn. Een leuke tip: blinddoek eventueel een vriend of familielid en laat hem/haar blindelings een plaats aanduiden op je kaart. Eentje geprikt? Bekijk dan goed de naam van deze locatie, want dit wordt je eindbestemming!
 • Hoe lang? Zo lang!
  Beslis hoe lang je ongeveer waar wilt vertoeven! Een tweetal dagen ergens doorbrengen is al heel wat anders dan één enkel dagje. Het kan namelijk bepalen hoeveel je te zien kan krijgen tijdens je roadtrip: het kan een plaats afpitsen van je planning, maar het kan ook zijn dat je een stadje of parkje meer kan gaan bezoeken!
 • Check met je werkgever!
  Het klinkt je misschien wel als vanzelfsprekend in de oren, maar je zou er van versteld staan hoe vaak dit wordt vergeten. Let er daarom op dat zowel jij als je medegezellen vrij kunnen krijgen op de werkvloer. Zo vermijd je achteraf eventuele misvattingen en ontgoochelingen!
 • Maak gebruik van hulpmiddelen!
  Er bestaan diverse websites op het wereldwijde web om je te helpen tijdens je planning. Ze laten toe rekening te houden met wie je reist, wat je wenst te doen, waar en wanneer je wilt reizen en hoe je je wilt verplaatsen (denk maar aan het type auto, het aantal kilometers en het wegtype). Deze websites geven ideetjes wat betreft hotels, jeugdherbergen, restaurants, monumenten en bezienswaardigheden. Je kan, indien gewenst, ook alles manueel plannen of ter plekke! Check zeker ook deze pagina als je naar de West Coast trekt, het geeft je heel wat leuke info!
 • Maak inpaklijstjes!
  Inpaklijstjes verkleinen het risico dat je iets vergeet. Noteer ruim op voorhand wat je allemaal wilt meenemen tijdens je roadtrip en voeg zo nu en dan een item toe als je wat in het hoofd springt. Je zal zien: je koffer zal meer dan compleet mee op reis vertrekken!
 • Back to the old days!
  Voorzie je rugzak van een paar papieren kaarten. Je weet maar nooit waar je terecht komt en zo ben je zeker dat je nergens zal stranden en tijd zal verliezen door het nemen van foutieve routes! Als je helemaal leuk wil doen: neem een paar antieke mappen mee die je kan vinden op ebay!