The City of Angels is wel beter bekend onder de afkorting L.A. en situeert zich in Californië. Dat zal wel een belletje doen rinkelen, niet? Juist ja, het is de stad die je ziet in de vele films en series op je televisiescherm en dus ook van de beroemdheden. Waarom moet je precies Los Angeles toevoegen op je lijstje met must see plaatsen? Omdat er voor ieder wat wils is!

Wat valt er te zien?

Eerst en vooral heb je de bezienswaardigheden. Heel erg bekend is hierbij het Hollywood teken op de bergen. Vergis je hierbij niet: je kan dit bordt niet zien vanuit Hollywoord zelf! Hierbij mooi aansluitend is de Hollywood Walk of Fame, waar je stoeptegels kan gaan bewonderen van alle groten uit Hollywoord. Vind je die sterren wel iets hebben? Dan loont ook het Chinese Theatre de moeite! Hier hebben vele van de sterren namelijk hun voet- en handafdrukken geprent; plezierige foto's gegarandeerd! Om je helemaal onder de beroemdheden te wanen, is Beverly Hill the place to be om de chique villa's te gaan spotten; wie weet loop je nog iemand bekend tegen het lijf!

Attracties bij de vleet

Ben je wel een fan van wat wilds? Of heb je kinderen bij je? Dan heeft Los Angeles alvast heel wat voor je in petto. Denk maar aan de bekende Universal Studio's, aan Six Flags en aan Disneyland Anaheim. Weet je niet goed wat doen? Dan bezorgt elk van deze parken je gemakkelijk een volledige dag plezier en vertier! Verder heeft L.A. ook een eigen dierentuin en een botanische tuin, dewelke tezamen de L.A. Zoo wordt genoemd.

Interessante weetjes opsnuiven in musea

Ben je wel te vinden voor een museumbezoek? In Los Angeles zal je je dan alvast niet vervelen. L.A. heeft je een aantal aan te raden musea te bieden: het Getty Center, Los Angeles Country Museum of Art. Ook kan je de Sterrenwacht bezoeken – het Griffith Observatory – om alles te weten te komen omtrent sterrenkunde. Mag het ook al eens wat minder serieus? Dan is Ripley's Believe It Or Not, van het gelijknamige televisieprogramma, een prima optie!

Shop 'till you drop

Voor de shopaholics is L.A. zeker de moeite waard. Wil je wel wat centjes uitgeven, dan is Rodeo Drive the place to be: het is de duurste winkelstraat ter wereld! Prada, Gucci, Guess en ga zo maar verder, je vind hier gegarandeerd alle dure en gegeerde merken terug. Mag het wat bijzonders en speciaals hebben? Dan kan je wel eens langsgaan bij de Universal City Walk: leuke koopjes gegarandeerd! Downtown L.A. is ook een bron van diverse winkels. Duur, goedkoop, het maakt niet uit: hier vind je voor ieder wat wils! Natuurlik zijn er veel merken goedkoper in de VS dan hier, check daarom zeker even dit lijstje!

Uitgaan in L.A.

Zoals elke grote stad heeft Los Angeles je heel wat nachtclubs en discotheken te bieden. Sommige clubs zijn eerder exclusief en reserveren op voorhand is meer dan aangeraden wil je een wild nachtje beleven. Zoek je iets minder wilds? Dan kan je altijd opteren voor een talkshow of dergelijke: L.A. biedt je de gelegenheid om het live publiek te vormen op televisie! Ook voor een filmpje kan je terecht in Los Angeles, meer bepaald in het eerder vermelde Chinese Theatre.