Je kent het gegarandeerd van de vele films op je televisiescherm: palmbomen, heerlijke stranden en een uiterst ontspannen sfeertje. De stad is gelegen in Florida en is voornamelijk bekend voor het zonnige tafereel. Echter, er zijn nog tal van andere activiteiten en bezienswaardigheden te ontdekken!

Zonnen, genieten en… kuieren!

Natuurlijk kan je je al eens neer plaveien op de vele stranden, maar wees er zeker van dat je ook een aantal bezienswaardigheden meepikt. Zo heb je bijvoorbeeld de bekende wijk genaamd Little Havana, de thuishaven voor vele immigranten van Cubaanse afkomst. Hiermee gepaard gaande wordt je ook gedompeld in een sfeer van Cubaanse stijlen vol plezier en gezelligheid. Verder kan je ook het Spaanse klooster gaan bezichtigen en de Villa Vizcaya, een wondermooie villa van de hand van Burrall Hoffman. En wil je eens de hoogte in gaan, dan kan je je begeven naar de Freedom Tower, een toren van meer dan 78 meter, klaar om je een wijds zicht op Miami te geven.

Allemaal beestjes

Miami is een verzamelplaats voor een aantal prachtige attracties. Zo heb je bijvoorbeeld het Everglades National Park, waar je een boottocht kan maken in een air boat en kan genieten van het wondermooie van Moeder Natuur. Ook kan je in Miami een heleboel dieren bewonderen, zoals in het Miami Seaquarium en in het Miami Zoo: beestjes in overvloed en plezier gegarandeerd voor het ganse gezelschap. En last but not least is het Parrot Jungle Island: enkele honderden papegaaien en andere diersoorten van het exotische type kan je hier komen bezichtigen; gegarandeerd een bezoekje waard!

Musea voor jong en oud

Het kan al eens slecht weer zijn tijdens je roadtrip en dan bieden musea je het ideale onderkomen. Zo kan je in Miami naar het Miami Children Museum gaan, waar je samen met je kinderen een heleboel activiteiten kan beleven om samen te leren spelen. Verder heb je ook het Historical Museum of Southern Florida, een museum waar je alles kan leren omtrent de geschiedenis van Zuid-Florida.

Winkelen in een autoloos decor

Winkelen tussen het zonnen door, dat moet kunnen! Miami heeft je dan ook heel wat winkelplezier te bieden en dit voornamelijk in de buurt rondom Lincoln Road. Autoloze straten zorgen voor een optimaal shopplezier in zowel dure als goedkopere winkels en boetiekjes. Wil je eens wat exclusievers? Dan is Miracle Mile een echte aanrader: antiek, design en ga zo maar verder, je zal niet weten waar eerst te kijken. Ben je op zoek naar een overdekte winkelgelegenheid? Dolphin Mall is dan een absolute topper. Het is het grootste shopping mall van Miami, waar je werkelijk alles kan vinden wat je hartje begeert.

Ruime uitgaansmogelijkheden

Een heerlijk drankje en hapje, livemuziek, gezellige drukte. Je kan het allemaal vinden in Miami Beach. Verder heb je altijd nog andere opties als het Lincoln Theatre, waar je steeds terecht kan voor een optreden van befaamde orkesten. Ook een filmavondje in de bioscoop is mogelijk, alsook een uitje naar Miami Downtown. Eender waar je belandt, je zal je geen minuut vervelen!