Een kuststad met meer dan aangename temperaturen in Californië, dat is precies hoe je San Diego kan omschrijven. De stad beschikt ook over een geweldige ambiance die werkelijk iedereen kan bekoren, dus een bezoekje aan San Diego is zeker en vast de moeite waard!

Een mix van stranden, reservaten en historiek

San Diego is de stad van de diversiteit. Zo heb je eerst en vooral de bekende stranden, die een enorme populariteit genieten, zoals het Ocean Beach strand. Wees wel gewaarschuwd: vele toeristen komen hier genieten van het zonnetje, dus laat de drukte je niet weerhouden! Verder heb je ook het Balabo Park, waar je terecht kan voor enorm veel attracties, dierentuinen, wandelpaden en musea. Dan heb je nog het Torrey Pines State Reserve, waar je walvissen bij de vleet kan spotten. Ben je ook een dromer en hou je van zonsopgangen? Dan is ook dit the place to be om eventjes weg te dromen bij een steeds feller wordend zonnetje. Als laatste heb je ook nog het Fort Resecrans National Cemetary, een begraafplaats die een thuis geeft aan meer dan 96000 militairen. Een beetje triest, maar absoluut de moeite om te bezoeken!

Amusement gegarandeerd

Jong en oud, klein en groot, ze kunnen allemaal terecht in San Diego. Denk maar aan de San Diego Zoo, een enorm bekende zoo in de gehele USA. Waarom? Omdat je hier de reuzenpanda kan bewonderen! Niet alleen deze speciale gelegenheid zal je bekoren, maar ook de mogelijkheid tot het maken van een safaritochtje om allerlei dieren van dichtbij te kunnen bekijken. Verder heb je ook nog Seaworld, waar je je ogen de kost kan geven bij de orkashow: een topper voor het hele gezelschap! Voor de jongeren onder de roadtrippers is er natuurlijk altijd Legoland, waar kinderen zich volledig kunnen laten gaan en uren plezier kunnen beleven aan meer dan 60 attracties!

Musea voor uren plezier

Ben je geïnteresseerd in de diverse culturen uit de Amerikaanse geschiedenis? Dan is het Museum Of Man zeker de moeite waard te bezoeken. Maar San Diego heeft nog andere musea voor je in petto. Zo heb je het Wells Fargo Museum en het Whaley House Museum Complex; voor de allerjongsten zijn er nog altijd het The New Children 's Museum en het San Diego Model Railroad Museum.

To shop or not to shop

Neen, San Diego is niet stad bij uitstek om eens goed uit winkelen te gaan, maar er zijn best wel veel winkels terug te vinden. Zo heb je onder andere Fashion Valley Mall, waar je ruim 200 winkels kan terugvinden, gaande van eenvoudige boetieks tot luxueuze modezaken. Daarbuiten heb je ook nog het winkelcentrum, genaamd Westfield Horton Plaza, waar je een hoop moderne zaken kan terugvinden.

Een hapje en drankje voor iedereen

Zoals alle grote steden, heeft San Diego heel wat discotheken cafeetjes en kroegen te bieden, waar je diverse hapjes en drankjes kan benuttigen. Als je geluk hebt, kan je ook een liveoptreden van een lokale artiest meepikken: entertainment ten top! Verder kan je bijvoorbeeld ook altijd kiezen voor een eenvoudige, maar gezellige avond in de bioscoopzalen. Ben je bovendien een sportfanaat? Dan kan je eens een kijkje gaan nemen in bijvoorbeeld Petco Park, waar je - indien gewenst – een honkbalwedstrijd kan bijwonen.