San Francisco staat gekend voor zijn losse, gemoedelijke sfeer en bevindt zich net als Los Angeles in de staat Californië. Vanwaar komt deze ambiance precies? Wel, San Francisco was vroeger een ware hippiestad! Wil je je ook wel eens bevinden middenin deze oase aan diversiteit? Aarzel dan niet, want deze stad bezorgt je de tijd van je leven!

Must see bezienswaardigheden

De bezienswaardigheid bij uitstek is gegarandeerd de Golden Gate Bridge. Een roadtrip is de ideale setting om deze brug een bezoekje te brengen, want een ritje over deze brug is meer dan de moeite waard! Wil je eens ontsnappen aan je wagen, dan kan je uiteraard ook opteren voor een fiets. De brug is ook bijzonder mooi vanop afstand, aangezien deze dan half verscholen zit achter een dikke laag mist. Een andere bezienswaardigheid is Pier 39, of meer bepaald Fishermann's Wharf, waar je een hoop zeeleeuwen kan bezichtigen. Een laatste absolute must is Painted Ladies, te vinden bij Alamo Square. Ken je het vroegere Full House? Dan zullen de huisjes – geschilderd in allerlei kleuren – je hier vast en zeker bekend voorkomen. Bovendien heb je achter dit kleurenpalet ook een enorm mooi zicht op de skyline van deze bruisende stad!

Teetime!

Qua attracties dien je in San Francisco zeker de verschillende theetuinen te bezoeken. Deze Japanse tuinen bieden je een oase aan rust en zorgen voor de nodige stiltes in de drukte van de stad. Ook kan je steeds terecht in de San Francisco Zoo: altijd weer een fijne attractie voor jong en oud, waar je een diversiteit aan dieren kan bezichtigen in hun natuurlijke habitat.

Musea ten top

Ben je een museumfanaat? San Francisco heeft dan alvast enkele toppers voor je achter de hand! Denk maar aan het wereldberoemde Alcatraz, het oude museum op een eiland. Koptelefoons voorzien je van alle nodige informatie, zodat je een zeer precies beeld krijgt van het vroegere leven op deze lugubere plaats. Let wel op: reserveer tijdig om jezelf een plaatsje op de boot te garanderen! Ben je met je gezin in San Francisco? Dan bied het Exploratorium je vast en zeker het nodige familieplezier: wetenschap en zelf ondervinden staan hier centraal! Ken je ook de cable cars van San Francisco? Dan is het Cable Car Museum een aanrader, want dit museum bied je een waaier aan informatie over de trams van San Francisco.

Winkelen geblazen

Union Square is het verzamelpunt voor de meeste winkels in deze grootstad. Niet alleen de bekende merken zijn hier terug te vinden, maar ook de kleinere. Ben je meer het alternatievere, retro typetje? Dan is High Street meer jouw ding: speciale winkels met alternatieve kledingstukken en bijhorende accessoires. Speel je trouwens een muziekinstrument? Dan zal je je ogen niet geloven, want één van 's werelds meest grote muziekwinkels ontvangt je hier met veel plezier!

Geniet van het bruisend leventje!

Wie San Francisco zegt, geeft meteen een referentie mee naar de vele gaybars. Geen nood, als hetero kan je hier ook vast en zeker terecht voor een heerlijk drankje in een uniek decor. Cafeetjes vind je dan weer bij Union Square of in de buurt van het eerder vermelde Fishermann's Wharf. Ben je niet meteen op zoek naar een drankje, maar naar iets met een hogere amusementsfactor? Dan bezorgt het Golden Gate Theatre je de nodige ontspanning met één van zijn mooie theaterstukken!