Amerika, het land dat symbool staat vrijheid, ligt aan je voeten. Wil je je roadtrip dan ook goed kunnen inzetten en beleven, dan is een auto wel een absolute must! Een huurauto is hierbij de ideale oplossing. Hieronder vind je enkele tips voor tijdens je zoektocht naar een goede huurauto, zodat je overal zal geraken waar je wenst te zijn!

Het begin – Waar vind je een huurauto?

Zoals alles dat je bezit, dient ook een huurauto te passen bij je persoonlijkheid en je profiel. Je hebt daarom een aantal mogelijkheden waar je zal vinden wat je zoekt. Denk maar aan grote huurbedrijven: deze hebben vaak lokale vestigingen, wat een aantal voordelen met zich meebrengt, zoals bijvoorbeeld een goede back-up voor het geval je in panne valt of een terecht komt in een auto-ongeval. Ook dien je te denken aan een prijzenvergelijking (hiervoor bestaan diverse websites). Aan de hand van een eenvoudige vergelijking van de verschillende bedrijven, kan je een aardig zakcentje uitsparen. Bovendien is het ook beter thuis al een huurauto te reserveren, dan pas tijdens je roadtrip: het bespaart je niet alleen veel moeite, maar ook veel tijd onderweg!

ford mustang

Ready? Set... Go! Maar met welke auto?

Je kiest uiteraard zelf welke auto je wilt gebruiken tijdens je roadtrip, maar houd steeds in je achterhoofd dat je best veel tijd in deze auto zal doorbrengen, wat maakt dat je best niet voor een al te kleine wagen kiest, maar voor een ruimere en comfortabele variant! Bij het kiezen van het type auto, dien je ook zeker rekening te houden met de ondergrond die je zal betreden. Het spreekt voor zicht dat een elegant, klein autootje niet thuishoort op een ruw, hobbelig terrein. De prijzen liggen trouwens ook niet ver uit elkaar, dus dan kan je best een centje meer spenderen aan een deftige huurauto!

En niet te vergeten… de verzekering!

Het van enorm belang dat je een schadeverzekering neemt, zodat eventuele schade en verlies van de auto is verzekerd! Er zijn bovendien ook een aantal zaken om rekening mee te houden. Soms is het goedkoper om thuis een goede creditcard te nemen waarin deze verzekering reeds inzit zoals een Amex Platinum of een speciale Visa Gold. Meer info daarover kan je hier vinden, of in de kredietkaarten categorie van Geldbank...

Bovenal moet je altijd in je achterhoofd houden dat de auto in kwestie slechts op één naam mag ingeschreven staan, namelijk op de huurder zelf. Als er meerdere mensen zullen rijden met deze auto, moet dit steeds vermeld worden in het contract, anders riskeer je dat het contract ongeldig kan worden verklaard. Ook wordt je een toeslag aangerekend, indien de bestuurder jonger is dan 25 jaar. Waarom precies? Omdat de kans op ongelukken groter is dan bij een bestuurder ouder dan 25 jaar.

Een laatste belangrijke tip: controleer het contract tot in de puntjes! Let vooral op de huurauto… Je wil toch niet zonder auto zitten tijdens je fel verlangde road trip?